Erken Hasat Zeytinyağı Nedir? Hiçbir Yerde Olmayan Bilgiler!
06-09-2023
11:49

Erken hasat zeytinyağı mevsiminden bir süre erken toplanan zeytinin yeşil halinde işlenmesiyle oluşur. Zeytin ilk yeşil renkte olup sonrasında siyah renge dönmektedir. Bu durumda hem siyah zeytinin hem de yeşil zeytinin yağı ayrıştırılabilmektedir.

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Ne Demek?
Özetleyecek olursak; zeytinler henüz olgunlaşmamışken ve zeytin taneleri henüz yeşil renkte iken hasat edilir.
27 ˚C altındaki sıcaklıkta hamuru yoğurularak işlem gerçekleşir. İşlem sonucunda zeytinyağını 27˚C nin altında ölçerseniz erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı elde etmiş olursunuz.
Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı fiyatları olgun hasat zamanında elde edilen zeytinyağına göre bir tık yüksek olacaktır. Gerek yüksek kalitesi gerekse özenle işlenmesi açısından bu fark öngörülebilir seviyelerde gözlemlenmektedir.
Erken hasat soğuk sıkın naturel zeytinyağı lezzet olarak farklı olmakla beraber yüksek kalite içermektedir. Büyük dedelerimizden bu yana yürüttüğümüz zeytincilik işimizde siz değerli müşterilerimize özenle hazırladığımız zeytinyağı ve zeytin çeşitlerimiz ile tanışmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?
Kaz dağlarının eteklerinde güzel Edremit ilçemizde ürettiğimiz "erken hasat zeytinyağı" ya da bir diğer adı ile "soğuk sıkım zeytinyağı" zeytinyağı severlerin tutkunu olduğu bir üründür. Kasım ila Mart aylarında ki hasat mevsiminden önce Ekim ayından, zeytin yeşil halinde iken özenle toplanarak üretilmiştir.
Erken hasat zeytinyağları meyvemsi aroması ile ön plana çıkarak yüksek aroması ve düşük asit oranı ile kaliteyi en yüksek seviyeye taşımaktadır. Bu nedenle erken hasat zeytinyağı fiyatları zeytin olgunken üretilen zeytinyağından biraz daha yukarıda olabilmektedir.

Olgun Hasat Erken Hasat Farkı
Kullanım alanına göre değişkenlik göstermektedir desek daha doğru olur. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı içerik bakımından daha kıymetli olup direk ya da salata gibi her tülü üzerine ekleyip tüketebileceğimiz lezzetler için daha uygun olacaktır.
Olgun hasatta elde edilen zeytinyağını daha çok yemek, hamur işi ya da kızartmalarınızda kullanmanız tercih konusu olabilir.

Erken Hasat Zeytinyağı Özellikleri
Erken hasat yeni mahsul zeytinyağının kolay anlaşılabilmesi için koku ya da tat testine tabi tutabiliriz.
Zeytinyağımızı kokladığımızda zeytin, çiçek, ferah ot, çağla, badem gibi kokuları alabiliyorsak evet o zaman anlıyoruz ki zeytinyağımız erken hasat ürünüdür.
Bir başka testimizde koku yolu ile erken hasat zeytinyağımızın kalitesinde bize püf noktalar verecektir.
Zeytinyağını tattığınızda dilde yanma hissi uyandırıp ağzınızda acı bir tat oluşması organik ve kaliteli bir erken hasat zeytinyağı ürünü alıyorsunuz demektir.

Erken Hasat Zeytinyağı Faydaları
Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağları oldukça faydalı bir besin kaynağı olduğu bilinmektedir. Zeytinyağını içtiğimizde, yemeklerimizde tükettiğimizde hatta yaralarımızın üzerine sürdüğümüzde çeşit çeşit fayda görüyoruz.
Erken hasat zeytinyağı faydaları şunlardır;
Erken hasat zeytinyağı faydaları şunlardır;
- Karaciğeri Temizleme
- Sindirim Sistemini Düzenleme
- Kemikleri Güçlendirme
- Cilt ve Saç Koruması
- Zihni Geliştirme
- Stresi Azaltma
Sizde bu şifa deposu erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını doğru adresinden almak istiyorsanız Pidasus Zeytinciliği tercih edebilirsiniz.

Erken Hasat Zeytinyağı Bozulur Mu?
Yetkililerin tavsiyesi çoğunlukla erken hasat zeytinyağının 2 ay içerisinde tüketilmesinin en sağlıklı tüketim olacağını ifade etmektedirler.
Zeytinin daha ham, yeşil halinden elde edilen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının 2 aydan uzun süre kullanımı kalitesinde zaman içerisinde düşüklük gösterdiği yetkililer tarafından söylenmektedir.
Zeytinyağının bozulup bozulmadığını ise kokusundan rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Zeytinyağını kokladığınızda pastel ya da yağlı boya gibi bir koku çalındı ise burnunuza fazla beklemiş bir yağ olduğunu anlayabilirsiniz.
Zeytinyağını kokladığınızda pastel ya da yağlı boya gibi bir koku çalındı ise burnunuza fazla beklemiş bir yağ olduğunu anlayabilirsiniz.
Zeytinyağının raf ömrü 2 yıldır. Hasat döneminden sonra 2 yıl izinde açıldığında da 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Sonrasında bozulma yapmaz ama tadı değişir.
Güneşte ya da sıcakta zeytinyağı tutulmamalıdır. Soğuk sıkım zeytinyağı güneşte ya da sıcakta tutulursa 2 yıl raf ömründen daha kıza sürede tad bozulması yaşayacaktır.
Zeytinyağı dondurucu kısımda da bir süre saklanabilir fakat uzun süreli saklanımlarda bulanık bir görünüme ve bozulmaya yol açabilir.

Erken Hasat Zeytinyağı Renginden Anlaşılır Mı?
Yüksek kalitede ki erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını renginden anlamak pek mümkün değildir. Renk açısından farklılık gösteren yüksek işlevli zeytinyağları bulunmaktadır. Soğuk sıkım zeytinyağınızı alırken tat ya da koku testinden geçirerek ürününüzü satın almanız daha faydalı olacaktır.
Büyük dedelerimizden bu yana yürüttüğümüz zeytincilik faaliyetlerimizde her daim yüksek kaliteye önem verdiğimiz firmamız Pidasus Zeytincilikten güvenle erken hasat soğuk sıkım zeytinyağını sipariş verebilirsiniz.

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Tavsiye Yemekler
Eylül & Ekim aylarında zeytin yeşil renkte iken toplanan zeytinler özenle işlenerek erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı haline getirilir.
Yüksek kalitedeki soğuk sıkım zeytinyağı aromatik lezzete sahiptir.
Özellikle soğuk yemeklerde lezzeti son derece yüksek olur. Kahvaltı, salata, meze gibi soğuk lezzetlerin yanında sıcak yemeklerde de rahatlıkla kullanılıp yüksek verim alınmaktadır.
Özellikle soğuk yemeklerde lezzeti son derece yüksek olur. Kahvaltı, salata, meze gibi soğuk lezzetlerin yanında sıcak yemeklerde de rahatlıkla kullanılıp yüksek verim alınmaktadır.
Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı tavsiye yemekleri başlıca şunlardır;
- Zeytinyağlı mevsim salatası
- Zeytinyağlı semizotu salatası
- Zeytinyağlı taze bakla
- Zeytinyağlı barbunya yemeği
- Zeytinyağlı sarma dolma
- Zeytinyağlı imam bayıldı
- Zeytinyağlı enginar
- Zeytinyağlı fasulye
Erken hasat zeytinyağı kullanılarak hazırlanan yemekler hem sağlık açısından hem de lezzet açısından son derece memnun edici sonuçlar vermektedir.
Erken Hasat Zeytinyağı Tüm Yemeklerde Kullanılır Mı?
Erken hasat zeytinyağınızı soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kahvaltılar, mezeler, salatalar gibi soğuk besinler için son derece faydalıdır.
Kızartmalarda erken hasat zeytinyağının kullanılması önerilmez. Solunum yollarına zarar verebileceği uzmanlar tarafından söylenmiştir. Erken hasat zeytinyağının dumanlama noktası düşüktür. Bu nedenle kızartmalarda erken hasat zeytinyağı tavsiye edilmez.
Sıcak yemeklerde ise yetkililer olgun hasat zamanında elde edilmiş zeytinyağlarını tavsiye etmektedirler. Kasım & Mart aylarında morumsu bir siyahlıkta olan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı sıcak yemekler için daha uygun olacaktır.

Erken Hasat Zeytinyağı İyi midir?
Eylül & Ekim aylarında zeytinlerin tam olgunlaşması başlamamış yeşil rengide iken özenle toplanarak erken hasat zeytinyağı elde edilir. Bu işlem yüksek kalitede bir zeytinyağı ile buluşmanızı sağlar.
Erken hasat zeytinyağı bu işlem ile raf ömrü uzun, besleyici özelliğini çok uzun süre korumaktadır. Sağlık açısından birçok faydası olduğu gibi düşük asitide oranı ile kolesterolün düşmesinde ki faydası uzmanlar tarafından sıklıkla söylenmektedir.
Erken Hasat Zeytinyağı Fiyatları 2023
Erken hasat sğuk sıkım zeytinyağları, klasik zeytinyağlarına nazaran bir miktar yüksek fiyatlı olabilmektedir. Ancak Pidasus olarak sizler için size uygun fiyat seçenekleri sunmaya devam ediyoruz. Pidasus, erken hasat zeytinyağı fiyatları 2023 yılında özel indirimlerle sizlerle! Kredi kartına taksitle ve hızlı kargo seçenekleriyle hemen satın al...